Blog

Persbericht:
Onderzoek naar ijsmummie Ötzi in Kerkrade officieel geopend!

Tentoonstelling

1 juni 2018, Kerkrade - Gistermiddag werd in Continium discovery center in Kerkrade de nieuwe expositie CSI: Continium geopend.

Met flink wat rook en rumoer maakte Gedeputeerde Ger Koopmans samen met een groep enthousiaste kinderen de weg vrij naar de gloednieuwe expositie. Vanaf vandaag is CSI: Continium, de misdadig leuke expositie over het forensisch onderzoek naar ijsmummie Ötzi, geopend voor het publiek.

Op donderdag 31 mei vond de officiële opening plaats met een trotse directeur Hans Gubbels: "Na het succesvolle World of Bricks, mogen we nu weer een prachtige expositie openen. Er is meer dan een jaar gewerkt aan CSI: Continium, dat grotendeels in huis gebouwd is. Het resultaat mag er zijn en we hopen weer veel jonge bezoekers te mogen verwelkomen om het mysterie rondom ijsmummie Ötzi op te lossen."

Gedeputeerde Ger Koopmans was erg te spreken over de internationale samenwerking met partijen als Museumspartner en het Südtiroler Archäologiemuseum en ook de brug die deze expositie slaat tussen geschiedenis en technologie. Directrice van het Südtiroler Archäologiemuseum, Angelika Fleckinger, prikkelde het publiek met de boeiende onderzoeksresultaten die al behaald zijn in het onderzoek naar ijsmummie Ötzi.

CSI: Continium

Vanaf 1 juni is Continium discovery center in Kerkrade een plaats delict. In CSI: Continium stappen bezoekers in de voetsporen van een forensisch onderzoeker. Allerlei onderzoekstechnieken worden losgelaten op allerlei vragen rondom het aangetroffen lichaam. 

Na een uitgebreid sporenonderzoek en wat hersengymnastiek wordt het mysterie langzaam ontrafeld. Verslaggever Lex Uiting stelt de vragen en Professor Kees Koud helpt de jonge onderzoekers op weg. Het blijkt dat ijsmummie Ötzi, dankzij de nieuwste wetenschappelijke onderzoekstechnieken nog veel verhalen te vertellen heeft...

De expositie CSI: Continium is ontwikkeld in samenwerking met de Forensische Opsporing van Politie Limburg, Museumspartner en het Südtiroler Archäologiemuseum.