Blog

Persbericht: Continium ontvangt schenking van 500.000 euro van BankGiro Loterij

Organisatie

Kerkrade, 21 februari 2018 - Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij in Singer Laren heeft Continium discovery center uit Kerkrade gisteren een eenmalige schenking van 500.000 euro in ontvangst mogen nemen.

Dit bedrag, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat Continium gebruiken om de Explore Zone – de vaste presentatie van het museum – te vernieuwen.

Van de 87 aanvragen voor eenmalige schenkingen die de BankGiro Loterij vorig jaar heeft ontvangen, zijn er uiteindelijk acht gehonoreerd, waaronder die van Continium. Directeur Hans Gubbels is ontzettend blij met het bedrag voor Continium: “De laatste tien jaar hebben we zeker 1,2 miljoen mensen mogen verwelkomen in ons museum. De Explore Zone is daardoor aan vervanging toe. Met dit bedrag van een half miljoen euro is daar een goed begin mee te maken. De vernieuwing van de Explore Zone zal in totaal zo’n 1,8 miljoen euro kosten. Dit bedrag wordt middels het werven van fondsen en sponsoren bijeengebracht. Hiermee kunnen we de nieuwe Explore Zone actueler en interactiever maken, zodat we nog meer mensen kunnen enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Iedereen die ook een bijdrage wil leveren, mag zich natuurlijk altijd bij ons melden.

Foto: Roy Beusker Fotografie

In Continium discovery center draait het om het ontdekken van de wereld van wetenschap en techniek. De vaste expositie Explore Zone laat zien hoe wetenschap en techniek ons dagelijks leven beïnvloeden, zowel in het verleden, heden als in de toekomst. Bezoekers, waarvan het grootste deel onder de 16 jaar, ontdekken en ervaren in verschillende ‘doe-stations’ zelf wat wetenschap en techniek voor hun leven betekenen en hoe zij hier zelf invloed op kunnen uitoefenen.Zo draagt Continium bij aan zelfredzaamheid en enthousiasmeert het jongeren voor wetenschap en techniek. De Zone is na tien jaar aan vernieuwing toe. Daar is de bijdrage van de BankGiro Loterij voor bedoeld. De opening van de nieuwe Explore Zone is voorzien in zomer 2019.

Fion Sanders, Sander Geurts & Hans Gubbels ontvangen de cheque. Foto: Roy Beusker Fotografie