Opening National Geographic Theater met Grote Stokstaartjes Quiz

Evenement, Organisatie

Vandaag heeft burgemeester Jos Som van Kerkrade het eerste National Geographic Theater van Europa geopend. Met de onthulling van een banner heeft de burgemeester het Theater op het Museumplein in Kerkrade officieel in gebruik genomen. De opening van het Theater is daarna gevierd met de Grote Stokstaartjes Quiz gepresenteerd door Bart Meijer, bekend van de Beste Vrienden Quiz van Zapp en de première vande Nederlandse versie van de National Geographic film Stokstaartjes 3D. Voor de quiz en première hebben mensen uit heel Limburg zich kunnen inschrijven.

Eerste van Europa

Het National Geographic Theater bevindt zich in het bovenste deel van de bol van Columbus earth center op het Museumplein te Kerkrade. Het Theater is het eerste theater in Europa dat een exclusieve licentie heeft voor het voeren van het merk National Geographic en is daarmee het eerste, officiële National Geographic Theater op ons continent. Het Theater is voorzien van een gebogen 3D-scherm, waardoor de films en documentaires van National Geographic in haarscherpe kwaliteit getoond worden. Er zijn 180 zitplaatsen beschikbaar in de zaal met koepelvormig blauw plafond.

National Geographic op Museumplein

Burgemeester Jos Som van Kerkrade heeft zondag de openingshandeling van het National Geographic Theater in Kerkrade verricht. Het wereldwijd gerenommeerde merk National Geographic heeft hiermee een prominente plek tussen de instellingen op het Museumplein te Kerkrade gekregen. Hier is eind oktober 2015 een complex van drie instellingen geopend, waarbij Columbus earth center en Cube design museum zijn toegevoegd aan het bestaande Continium discovery center.

Hoe vaak past Limburg in de Kalahari?

De officiële opening is gevolgd door een feestelijke Grote Stokstaartjes Quiz gepresenteerd door Bart Meijer en zijn compagnon, die bekend zijn van de Beste Vrienden Quiz, die in het seizoen iedere maandag tot en met vrijdag te zien is op Zapp/NPO3. In de Grote Stokstaartjes Quiz hebben 45 teams het tegen elkaar opgenomen. Zara heeft uiteindelijk in de spannende finale de eerste prijs in de wacht weten te slepen. Zij zat met haar antwoord het dichtste bij het juiste antwoord op de vraag hoe vaak de provincie Limburg in de Kalahari-woestijn past (407 maal is het juiste antwoord). Na de quiz hebben de teams samen de première van de Nederlandse versie van de National Geographic film Stokstaartjes 3D gezien. De film Stokstaartjes 3D draait vanaf 14 juli exclusief in Europa’s eerste National Geographic Theater op het Museumplein te Kerkrade. Op die dag begint ook een unieke samenwerking met GaiaZOO, die natuurlijk ook helemaal in het teken staat van stokstaartjes.