Blog

Kidsproof Museum van Limburg 2016

Organisatie

Vanmiddag in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is Continium uitgeroepen tot het "Kidsproof Museum van Limburg" 2016!

Vanmiddag in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is Continium uitgeroepen tot het "Kidsproof Museum van Limburg" 2016. Trots en blij met deze waardering van 6000 jeugdige Museuminspecteurs brachten we na afloop deze bokaal naar Kerkrade. Bekijk alle uitslagen op Museumkids.nl, hieronder het persbericht wat Museumkids heeft verstuurd:


Continium hét Kidsproofmuseum van Limburg!

Hilversum, 14 oktober 2016 – Het Continium uit Kerkrade is vandaag door 6.000 jeugdige Museuminspecteurs verkozen tot het "Kidsproof Museum van Limburg!". Met ruim 11.000 inspecties door Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar) zijn de Nederlandse musea het afgelopen jaar massaal gekeurd door de jongste generatie. Het Pieter Vermeulen Museum uit Driehuis werd verkozen tot het kindvriendelijkste museum van heel Nederland.

In totaal mogen dit jaar maar liefst 58 musea verspreid over het hele land zich kidsproof noemen. Deze musea werden vandaag bekend gemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en kregen een bijbehorende award met officiële certificatie. Per provincie werd de winnaar bekend gemaakt en uiteindelijk is het Pieter Vermeulen Museum uit Driehuis dus gekozen tot “Het Kidsproofmuseum 2016”. Het Continium wordt door de Museuminspecteurs geroemd om het mooie theater.

Ivo Thom van der Veen uit Doesburg werd verkozen tot Museuminspecteur van het jaar. Hij heeft deze titel verdiend door zijn gedegen inspecties waarmee hij een groot aantal stemmen wist te vergaren via museumkids.nl. Het is de vijfde keer dat musea door Museuminspecteurs worden beoordeeld. Deze Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar) weten als geen ander waar een Kidsproofmuseum aan moet voldoen.

De feestelijke uitreiking werd gepresenteerd door Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand en vloggers Julia Tan, Nanne Meijer en Denise van der Kolk deden live verslag.

Morgen gaat het nieuwe “inspectiejaar” van start. Dat doen we met de Rabo Museumkidsweek. Een week waarin alle Nederlandse musea bijzondere kinderactiviteiten organiseren. Kinderen zijn museumbezoeker van de toekomst. Hogere waardering voor musea en haar collecties begint telkens bij de jongste generatie. En dus is de Rabo Museumkidsweek voor musea een belangrijke week om nieuwe bezoekers aan zich te binden. De aftrap is morgen om 15.00 uur in het Geofort te Herwijnen met een heuse kinderpersonferentie.