Blog

Continium aanwezig op
Jet-Net
Career Day
Zuid

Evenement

Op dinsdag 29 en woensdag 30 november vinden op de TU/e de Jet-Net Careerdays regio Zuid plaats. Ook deze keer is Continium daar aanwezig met een (mini)workshop 'Bibberbot Battle'om de ruim 1400 jongeren te inspireren met techniek.

Op de stand van Continium kun je meedoen met de Bibberbot Battle. Deze workshop bestaat uit twee delen: Ontwerpen, bouwen en testen, en de daadwerkelijke battle!

Bibberbots, zijn trillende en zoemende robotjes ze kunnen eruit zien als een rups, een schorpioen, een spin of een mug. Je bouwt deze bibberbot van elektriciteitsdraad, kroonstenen en tie-raps. Met een motortje en batterij bouwen ze een stroomkring en kan hun Bibberbot tot leven gewekt worden. Maar kan hij ook al goed “lopen”?

Bibberbots zien er allemaal anders uit en ze bewegen allemaal verschillend. Hoe de bibberbot gaat bewegen kun je niet van tevoren weten. Dat moet je gewoon uitproberen. En als je vindt dat hun Bibberbot anders moet bewegen dan verander je iets: meer of minder poten, korte of lange poten, gebogen of rechte poten. Een a-centrische slurf op de motor-as zorgt voor meer “bibberen” en dus sneller bewegen. Of verplaatst het zwaartepunt, de batterij of de motor. Alles kan. Door dit te testen kan de Bibberbot sneller of stabieler worden, lijnrecht of in rondjes lopen. Probeer maar uit!

Het ontwerpen, bouwen, testen en aanpassen is de basis voor de Bibberbot Battle. De battle is de uitdaging om met je eigen Bibberbot-Warrior zo snel mogelijk een ballon in het midden van de tafel te bereiken en kapot te prikken. Op de bibberbot maak je een “prikker” vast, maar pas op: er zijn meerdere warriors die proberen de ballon te bereiken. Is je Warrior stabiel genoeg, is hij snel genoeg, is hij de sterkste, ben jij de talentvolste Bibberbot-designer? De battle geeft het antwoord. Game on!

Career Day

De Career Day is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in vier regio's. Leerlingen uit 4 havo en 5 vwo maken kennis met technologie en de bedrijven daarachter. De leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in bèta en techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: Ervaren!

November staat in het teken van de Career Day, een tweedaags evenement dat op drie plekken in Nederland georganiseerd wordt. De leerlingen bezoeken de Career Day gedurende een dagdeel van drie uur. Zij worden ingedeeld in groepjes van tien, die onder begeleiding staan van een Career Guide; een medewerker van een bedrijf of een bètastudent. Bij elke bedrijfsstand wordt een workshop verzorgt, waarbij de leerlingen meer te weten komen over de werkzaamheden, technologieën en beroepen binnen het bedrijf en zelf aan de slag gaan met een opdracht in dat kader. Daarmee wordt de link gelegd tussen de theorie die zij op school krijgen en de toepassingsmogelijkheden.

Meer op Jet-Net.nl.