Unieke beleving en rondleiding

Mijn verleden

Een verleden vol verhalen (4 uur)

€ 20,00 p.p. (Ex.btw)

Waar we vandaag de dag staan, hebben we te danken aan de ontwikkelingen van gisteren. Soms moet je terugkijken om te leren van het verleden, zodat we het heden begrijpen en onze toekomst kunnen vormgeven. Het verleden van (zuid)Limburg is er één van industrie. Met als voornaamste voorbeeld de Limburgse mijnindustrie. In dit programma nemen we u mee op een unieke reis door het Limburgse verleden middels een memorabele beleving in Columbus earth center, aangevuld met een bezoek aan Continium discovery center, inclusief rondleiding door ons open depot.  

 

Het arrangement bevat de volgende onderdelen:

 • Voorstelling “Zwart” in Columbus earth center (1 uur)
  Honderden meters onder de grond, verscholen in de Limburgse aarde, ligt een geheim. Een verborgen wereld, een rustende fabriek, verlaten door mens en dier…
  Vele jaren betrad niemand deze zwarte wereld. Duizenden meters gangen bewoont door stille machines en vergeten gereedschappen. In diezelfde gangen bloeide eeuwenlang kameraadschap, huisde gevaar en werd gezwoegd voor brood op de plank. Deze gangen, die levens en landschappen getekend hebben, werden verlaten en afgesloten. Na al die jaren opent Columbus deze verborgen wereld weer.
 • Pauze met koffie, thee en vlaai (0,5 uur)
  Even bijkomen van de beleving van Columbus earth center? In ons restaurant serveren we koffie, thee en heerlijke Limburgse vlaai.
 • Bezoek Continium discovery center inclusief rondleiding door de “Hall of Fame”. (2,5 uur)
  Na de pauze bent u van harte welkom in Continium discovery center. In dit unieke4500m2 groot discovery center ontdekt de wereld van wetenschap en techniek in verleden, heden en toekomst. Tijdens uw bezoek geven onze medewerkers u een interessante rondleiding door de ‘Hall of Fame’. In dit open depot ontdekt u een indrukwekkende collectie over de Limburgse industrieën van het verleden. Afbouwhamers, machines, Maastrichts aardewerk en vele typisch Limburgse iconen staan letterlijk in de spotlights in deze sfeervolle omgeving vol verhalen.

De minimale groepgrootte voor dit arrangement is 15 personen

Neem contact met ons op

Terug naar overzicht