Expositie: Meat the Future

De toekomst van vlees in Cube design museum

Het is tijd voor een discussie over de toekomst van vlees. Nu de wereldbevolking groeit naar 9 miljard mensen in 2050, wordt het onhoudbaar vlees te blijven produceren en consumeren zoals we dat nu doen. Opwarming van de aarde, energieverbruik, dierenziekten en de verwachte wereldwijde voedselschaarste zijn slechts enkele van de voedselvraagstukken die op ons af komen.

Dan hebben we het nog niet over de al veel bediscussieerde dieronvriendelijkheid in de bio-industrie. Zullen we op termijn alleen nog maar rijst, bonen en zeewierburgers eten? Of insecten misschien?

Een duurzaam alternatief

Wetenschappers verwachten dat kweekvlees een duurzaam en diervriendelijk alternatief kan bieden voor het vlees van vandaag. Kweekvlees wordt geproduceerd door dierlijke cellen in een bioreactor op te kweken tot een stukje vlees. Nederland is leidend in de ontwikkeling van kweekvlees en de eerste in het lab gegroeide hamburger is inmiddels al gebakken. Niettemin vinden de meeste mensen het nog geen aantrekkelijk idee om vlees uit een lab te eten. En terecht, want voordat we kunnen bepalen óf we bereid zijn kweekvlees te consumeren, moeten we de eetcultuur die het ons brengt verkennen.

Hoewel het verleidelijk is te denken dat we met dierloos vlees de vertrouwde hamburgers, worsten en biefstukken zullen gaan nabootsen, heeft de in-vitro technologie ook een geheel eigen potentie die we ons vandaag nog amper kunnen voorstellen. De Meat The Future tentoonstelling toont 30 kweekvlees gerechten die mogelijk in de toekomst op ons bord belanden. 

Boek nu een rondleiding door Cube design museum

Combineer uw zakelijk bezoek aan Cube design museum met een begeleide rondgang door Cube design museum. Één van onze ervaren medewerkers neemt uw gezelschap mee op een 1,5 uur durende rondleiding door dit unieke museum. Met tekst en uitleg bekijkt u interesssante exposities zoals 'Meat the Future' en '3D print: Now!'

Kosten van een rondleiding door Cube design museum zijn € 60,00. Daarnaast betaalt u de entreekosten van Cube design museum (groepstarief 15 pax of meer: € 7,90). 

Voorwaarden:

- Max. 20 deelnemers per rondleiding 
- Aanbieding geldig tijdens openingstijden ('s avonds gelden andere tarieven)

Boek nu uw rondleiding door Cube design museum