Weekend van de Wetenschap:
7 & 8 oktober 2017

Evenement

Kerkrade, 21 september 2017 – Op 7 en 8 oktober organiseren Columbus earth center en Continium discovery center extra activiteiten tijdens het landelijke Weekend van de Wetenschap.

In Columbus speel je mee met een speciale familie-editie van de filmexperience Earth: our planet, our home. In Continium ontdek je in de interactieve quiz Heart to Get meer over de werking van je lichaam en vraag je een expert en een ervaringsdeskundige naar hoe het transplanteren van organen in zijn werk gaat, wanneer er soms iets vervangen moet worden in een lichaam.

Voor bezoek aan Continium én Columbus betaal je tijdens het Weekend van de Wetenschap het speciale combi-tarief van € 15,- p.p. Tijdens het Weekend van de Wetenschap, dat met meer dan 250 deelnemende organisaties het grootste wetenschaps- en technologie-event van Nederland is, maken bezoekers op een laagdrempelige manier kennis met wetenschap en technologie.

Het programma voor het Weekend van de Wetenschap op het Museumplein te Kerkrade is beide dagen als volgt

• 13.30 uur: filmervaring ‘Earth: our planet, our home’ – familie-editie, Columbus earth center
    Om 13.30 uur start in Columbus de familie-editie van de filmervaring Earth: our planet, our home. In deze productie kijk je, vanaf grote hoogte, als een astronaut naar onze aarde. Daarna spelen we samen de spannende Earth spelshow. De familie-editie van Earth is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar. Deelname aan de earth familie-editie kost € 7,50. In combinatie met een bezoek aan Continium betaal je tijdens het Weekend van de Wetenschap € 15,- p.p..
  • 15.00 uur: interactieve quiz ‘Heart to Get: the Choice is Yours’ met ‘Vraag ’t de Experts’
    Doe mee met de interactieve quiz Heart to Get in het Future Forum Theater in Continium en kom meer te weten over de werking van je lichaam. Hoe hard pompt je hart? Hoeveel kilometer aan bloedvaten heb je in lijf? Met quizvragen, wedstrijdjes en experimenten vind je antwoord op deze en andere vragen. Soms moet er wel eens iets vervangen worden in een lichaam. Hoe werkt dat? Na afloop van de quiz is er bijzonder bezoek van de transplantatiecoördinator van het MUMC+ en iemand die een harttransplantatie heeft ondergaan. Zij vertellen over hun werk en ervaringen én je kunt natuurlijk al je vragen over transplantatie en het lichaam op hen afvuren. Dit bezoek vindt plaats in samenwerking met Stichting SIDVO. Deelname aan dit programma is inbegrepen bij een entreeticket voor Continium à € 12,- p.p. In combinatie met deelname aan de Earth familie-editie in Columbus betaal je tijdens het Weekend van de Wetenschap € 15,- p.p..

Tijdens het Weekend van de Wetenschap ga je natuurlijk ook in de rest van Continium aan de slag met wetenschap en techniek. Ook de expositie World of Bricks is te bezoeken, waar je met LEGO® stenen ontdekt hoe jouw wereld werkt.