Persbericht:
Showroom Limburg 2018

Expositie met 41 ontwerpen van Limburgse designers.

Kerkrade, 7 maart 2018 – Na de succesvolle eerste editie in 2017 schetst Cube design museum te Kerkrade voor de tweede maal een actueel beeld van de creatieve sector in en uit Limburg. De expositie “Showroom Limburg 2018” presenteert met 41 ontwerpen met Limburgse roots een actuele inkijk in de creatieve sector van de provincie. In de expositie tonen zowel startende, als nationaal en/of internationaal gevestigde designers recent eigen ontwerp. De designers hebben met elkaar gemeen dat ze allen woonachtig of werkzaam zijn in of afkomstig zijn uit Limburg. De expositie “Showroom Limburg 2018” is tot en met 21 mei 2018 te bezoeken in Cube design museum te Kerkrade.

De status quo van Limburgs design wordt in de expositie in vier verschillende thema’s onder de loep genomen:

• Various
    Het thema Various laat een breed spectrum van consumentenproducten zien: industrieel design, mobiliteit, interieur, meubels, sieraden en mode. Hoe uiteenlopend de producten ook zijn, designers zoeken steeds vaker een oplossing om materialen op een innovatieve manier te recyclen. Zo maakt Marlijn Quirijnen gebruik van lege chipszakken voor haar modulaire systeem 'Plaminium', dat o.a. gebruikt kan worden als bloempot.
  • International
    International toont drie sprekende voorbeelden van Limburgse ontwerpers en bedrijven die met hun producten internationale bekendheid verworven hebben, zoals het gestroomlijnde 'LS Desk' van Joep Verhoeven, Jeroen Verhoeven en Judith de Graauw van design collectief Demakersvan.
  • System
    Ontwerpen waarmee designers vragen stellen bij de hedendaagse ontwerppraktijk zijn te vinden in het onderdeel System. Hoe uniek kan een ballpoint zijn die in een aantal van vele duizenden exemplaren geproduceerd wordt?, vraagt ontwerper Djillie Roes zich af in het project ‘Mass Uniqueness’. In haar studie ‘Recolored’ onderzoekt Jessica den Hartog hoe het recycleproces van plastic beter ingericht kan worden.
  • Material
    Aan de hand van drie eindproducten en enkele proeven uit de onderzoeksfase geeft het thema Material een beeld van het soms zeer arbeidsintensieve maakproces en de vele stadia die een ontwerp doorloopt. Zo laat het ontwerp ‘Searching Club 1’ van Max Jungblut zien hoe de ontwerper een stoel in een ontwerp van hout stap voor stap uitwerkt naar een machinaal geproduceerde stoel. Designer Sandra Jansen past een oude Japanse techniek toe bij het vervaardigen van een theeservies, dat theedrinken weer tot een ceremonie maakt.

"Showroom Limburg" is tot en met 21 mei 2018 te bezoeken in Cube design museum te Kerkrade. Een ticket voor Cube kost € 12,-. Met de Museumkaart is toegang gratis.

Expositie Showroom Limburg    Tickets