Persbericht: Opening 'LUXE?'

Veranderende verlangens

Cube opent expo vol pure luxe (met een vraagteken)

Cube design museum in Kerkrade opende op 22 september de extravagantste expositie tot nu toe. In “LUXE? Veranderende verlangens” vergaap je je aan de meest exclusieve luxe-objecten: een limited edition handtas van Hermès, de Zigzag chair van Rietveld en een zeer kostbaar horloge van het Zwitserse merk Hublot. Maar deze expositie gaat verder dan dat, want na je bezoek zal je visie op luxe nooit meer hetzelfde zijn.

In de expositie LUXE? prikkelen dure, schaarse en authentieke objecten je diepste verlangens… of toch niet? Ben je slecht ter been, dan is comfortabel wandelen met een interactieve robotrollator pure luxe. (Seks)robot Robin neemt gevoelens van eenzaamheid weg en hoe strak en stijlvol de Zigzagchair van Rietveld er ook uitziet, misschien is een uurtje in een hangmat van IKEA wel jouw ultieme luxemoment. Aan de hand van de meest onverwachte, revolutionaire en spraakmakende ontwerpen neemt deze expositie je mee op een persoonlijke ontdekkingstocht naar jouw idee van luxe.

De nieuwe luxe

Cube ontwikkelde deze omvangrijke expositie samen met designjournalist en gastcurator Jeroen Junte. De verrassende objecten stellen bezoekers voor prikkelende vragen, lastige dilemma’s en persoonlijke afwegingen omtrent het thema luxe. De expositie sluit af met een blik naar de toekomst: de nieuwe luxe. Hiervoor deelden vijf experts hun toekomstvisies over de thema’s wonen, zorg, voeding, werk en mobiliteit. Deze vijf scenario’s vormen de basis voor een designchallenge voor jonge ontwerpers: tijdens de expositie worden zij uitgedaagd tot het ontwikkelen van objecten passend bij deze voorspellingen.

De expositie “LUXE? Veranderende verlangens” is mede tot stand gekomen in samenwerking met Chapeau magazine en met financiële steun van Fonds 21 en Provincie Limburg.