Referenties

Eerdere ervaringen

Museumplein Limburg heeft sinds de opening op 23 oktober 2015 een groot aantal zakelijke gasten mogen ontvangen. Tijdens diverse evenementen maakten onze relaties gebruik van onze unieke ruimtes, ontvingen zij hun gasten in één van onze theaters, lieten zij zich inspireren door onze exposities en namen ze actief deel aan diverse teambuildingsactiviteiten. Uiteraard werden deze programma's smakelijk omlijst door een uitstekende catering op maat. Hieronder volgen enkele referenties van bedrijven die u voor zijn geweest.

European Logistics Center Limburg: Logistieke Dag Limburg 2016

‘Wat een ervaring!’

Op dinsdag 13 december 2016 organiseerde het European Logistics Center Limburg haar jaarlijkse Logistieke Dag Limburg bij MuseumPlein Limburg. De vereniging voor logistiek Limburg zoekt telkens een unieke en inspirerende locatie met bijzondere thema’s en sprekers. Dit keer was MuseumPlein Limburg de ideale keuze. We zijn blij met hun service en perfecte faciliteiten.

Zo’n 170 deelnemers mochten genieten van de mooie ruimtes en mogelijkheden van de Cube, Columbus Earth en het National Geographic Theater. De goedverzorgde borrel en gastvrijheid maakte alles compleet.

De dag begon met onze Algemene Ledenvergadering met lunch op de ‘top floor’ van de Cube met opvolgend een plenair programma in het National Geographic Theater. Na een korte pauze in de ontvangsthal was Columbus Earth het podium voor een spectaculaire show en ter afsluiting was er de gelegenheid om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij kijken terug op een zeer succesvolle dag. Alle complimenten aan de organisatie voor de excellente service voor, tijdens en na het event. Wij hopen en denken dat onze deelnemers vaker terug zullen komen want er is zó veel meer te zien! Als congreslocatie en een fijn dagje uit is het zeker een aanrader!

HOLBOX

"Voor herhaling vatbaar!

Twee keer per jaar organiseert Holbox het Holbox Future Forum. Een zeer interessant evenement waar de toekomst van de display, de retail en de shopper centraal staat.

De afgelopen edities waren al vele belangrijke sprekers te gast, zoals futuroloog Jempi Moens, trendwatchers Herman Konings en Mathias Haas en drs. Cindy van Cauter. Niet alleen belangrijke sprekers, maar ook belangrijke klanten zijn aanwezig bij dit inspirerend evenement. Denk hierbij aan namen als Mars, Philips, Pepsico, Boehringer Ingelheim, AB Inbev en Lotus Bakeries, etc.

De omgeving en locatie van het Holbox Future Forum is mede bepalend voor de dag. Omdat het Holbox Future Forum toekomstgericht is, was het Museumplein Limburg dan ook uitermate geschikt. De fantastische ontvangst in het Columbus Earth Theater, de presentaties in het National Geographic Theater en de afsluiting in de Cube Topfloor. Stuk voor stuk geweldige ruimtes die de dag, letterlijk en figuurlijk, naar een hoger niveau tilden. Perfect passend bij dit forum, zeker voor een herhaling vatbaar.

Koenen en Co

Een geslaagd feest tot in de late uurtjes!

Op vrijdag 13 januari was het dan zover: het jaarlijkse Koenen en Co Nieuwsjaarsfeest! Elk jaar organiseren we voor onze medewerkers een top avond in een inspirerende omgeving. Voor de editie 2017 hebben we gekozen voor het Museumplein in het hart van Kerkrade met haar geweldige Columbus Earth Theatre en Cube. De voorbereidingen op weg naar het feest verliepen uitermate soepel. Het team van Peter Derks denkt enorm goed mee. Ze verplaatsen zich goed in wat een organisatie als Koenen en Co wenst. Vullen aan waar nodig, houden het budget, wat ook zeer belangrijk is, goed in de gaten en afspraak is afspraak. In de uitvoering komt dit dan ook met name tot uitdrukking. Alles loopt op rolletjes. Het team ziet er keurig uit, lekker drinken en voortreffelijk eten. Kortom, een geslaagd feestje voor onze collega’s die tot in de kleine uurtjes het nieuwe jaar hebben ingewijd. Bedankt voor jullie gastvrijheid!

ZUYD HOGESCHOOL

"Het liep op rolletjes"

Onze bijeenkomst ‘Zuyd Living Lab’ van Student Services / Zuyd Hogeschool op de Topfloor van het Cube Museum was een groot succes. De Topfloor biedt erg veel ruimte voor een plenaire zitting, 3 project teams om tegelijkertijd te discussiëren, catering, statafels en om presentaties neer te zetten.

Er is vooraf goed meegedacht over de mogelijkheden die de Cube biedt en geluisterd naar onze wensen, zoals extra schermen om posters en project materiaal op te hangen. Erg praktisch is de ruime lift voor ca. 20 personen waardoor de ontvangst op de begane grond en  de topfloor vlot bereikbaar is.

Wat opviel was de goede akoestiek in de ruimte; de discussiegroepen hadden tijdens de gesprekken geen hinder van elkaar. Verder is de ruimte open, licht met een mooi uitzicht. De ondersteuning tijdens het evenement door de medewerkers van Museumplein Limburg was erg prettig waardoor wij ons konden concentreren op de inhoud en bezig zijn met de gasten.

Alles was stipt op tijd, de hele bijeenkomst liep op rolletjes. We hebben veel goede reacties gekregen. Nogmaals erg bedankt!

BEROEPSORGANISATIE NEDERLANDSE ONTWERPERS

"Een aanrader"

De Topfloor van Designmuseum Cube is beslist een aanrader! Prachtige vergaderplek met uitzicht en super verzorging! De BNO heeft gekozen voor een gecombineerd bezoek: eerst een bezoek aan het museumplein, om vervolgens te vergaderen en de dag met een drankje af te sluiten.

Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

SOFINE FOODS

"In één woord: geweldig"

SoFine Foods is in de afgelopen 2 jaar enorm gegroeid met haar productie van plantaardige voeding. Deze periode wilden we op een feestelijke manier met ons personeel afsluiten. Het idee was ontstaan om een bedrijfsevenement te organiseren, waarmee we iedereen bedanken voor zijn/haar inzet en motivatie. Hiervoor waren we op zoek naar een locatie die aansluit bij de SoFine filosofie “we make delicious food today for a better world tomorrow”. Het bewust omgaan met onze aarde vonden we terug in het totale concept van het Museumplein Kerkrade.

Op 27 mei 2016 hebben wij samen met de organisatie van het Museumplein een onvergetelijke dag voor ons personeel ingevuld met leerzame-, ontspannen-, indrukwekkende- en feestelijke momenten. Onze dag was in één woord “geweldig”. Mede dankzij de openheid, gehele flexibiliteit en “alles is mogelijk” instelling van het gehele personeel van het Museumplein is deze dag geslaagd.

Museumplein, nogmaals dank voor jullie gastvrijheid!

Directie en management van SoFine Foods Landgraaf

KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN

Het is bijna teveel om in één dag te zien én ervaren.

Dit jaar hebben de besturen van de KBO afdelingen uit de regio Peel en Maas/ Venlo van KBO Limburg, hun jaarlijkse contactdag ingevuld met een bezoek aan het Museumplein in Kerkrade. Na het nuttigen van een kop koffie/thee met een zoete versnapering zijn we verrast met een  film in het Columbus Earth Theater  over het ontstaan en werken in de mijnen. Aansluitend zijn we bijna letterlijk afgedaald in de mijn om de diepte te ervaren en te zien hoe gedreven de mijnwerkers waren in die tijd! Een schitterend schouwspel. Vervolgens werd de mogelijkheid aangeboden onder enthousiaste en deskundige leiding, kennis te maken met het museum van Continuum. Ook bestond de mogelijkheid een bezoek te brengen aan Cube’ het design museum’  en kennis te maken met allerlei nieuwe ontwikkelingen op het terrein van Design. Kortom een bezoek is zeker de moeite waard!! Veel nieuwe zaken meer ook herinneringen ophalen.  Het is bijna teveel om in één dag te zien én ervaren.

De kennismaking van deze besturen met het museum plein was tweeledig: een jaarlijkse invulling van een leuke activiteit in het kader van een “Dankjewel” voor de inzet als vrijwilliger én een kennismaking met het museumplein zodat de besturen voor hun eigen afdeling een bezoek kunnen organiseren als jaarlijks uitje. Een volgende groep is al aangemeld voor een vergelijkbaar programma in de maand september!

DSM DYNEEMA

Inspirerende omgeving

De perfecte locatie om ons tweejaarlijkse M&S team event te houden. De TopFloor van de Cube is zeer geschikt voor het formele, maar ook het informele deel. Vooral de “earth” film was een verrassing voor iedereen en dus een ideale kick off voor ons event. MPL gaf ons perfect advies en support om een event op maat te maken, met name de details van promotiefoto’s en logo bij binnenkomst en op de LED wall in de Top Floor ruimte maken het verschil.

CEVA LOGISTICS

Een zeer geslaagde dag!

Op zaterdag 2 april is er onder grote belangstelling de familiedag gehouden voor beide sites in Born. Dit gezamenlijke event werd gehouden bij het Museumplein Limburg. Museumplein Limburg is de naam van de organisatie achter drie topattracties in Limburg, te weten Cube Design Museum, Columbus Earth Theater en Continium Discovery Center.

Om half drie werd iedereen welkom geheten in het Cube Design Museum onder het genot van koffie, thee en een assortiment huisgemaakte zoetigheden zoals mini boterkoek, mini brownies en mini eclairs.

Vervolgens is het vrije gedeelte gestart waarbij een ieder kon kiezen uit Continium Discovery center of  Cube design museum.

Om 17.00 uur was het einde van het dagprogramma en ging het gehele gezelschap naar het Columbus Earth Theater. In Columbus werd ons een blik op de aarde gegund, zoals slechts 500 mensen ter wereld die voor ons hebben ervaren. Een blik op de aarde, zoals wij niet eerder gezien hebben.

Tot slot hebben we genoten van een heerlijk Italiaans buffet.Onder het genot van een glas wijn of een glas bier werd de avond afgesloten en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde Born dag!

SPARKASSE AACHEN

Eine ausgezeichnete und empfehlenswerte Adresse!

Die Sparkasse Aachen durfte sich jüngst von der Leistungsfähigkeit des "museumplein limburg" in bester Weise überzeugen.

Sowohl die angebotenen Programminhalte im Columbus/Cube/Continium als auch die persönliche Betreuung vor und während der Veranstaltung und das Catering waren professionell und von hoher Qualität.

 Als Veranstaltungsort ist "museumplein limburg" eine ausgezeichnete und empfehlenswerte Adresse!

College Buitenring

Een zeer positieve indruk

Op woensdag 16 november 2016 startten we bij het Museumplein met het eerste College Buitenring.

Een college waarin de nieuwe natuur in het project buitenring werd uitgediept.

Twee ecologen van het project namen de 200 bezoekers aan de hand van film- en beeldmateriaal mee naar de wereld van wegaanleg en natuur.

Ons organisatieteam kon vooraf gebruik maken van de Einsteinzaal om wat te eten en het college voor te bespreken. We hebben een zeer positieve indruk van deze moderne zaal en de catering was van goede kwaliteit.

De bezoekers konden in de moderne comfortabele stoelen van het mooie National Geographic Theater de presentaties volgen. Het (horeca)team van het museum was zeer behulpzaam om wensen zo snel mogelijk te vervullen.

Wij gaan voor een volgend College Buitenring graag weer gebruik maken van de zalen en diensten van het Museumplein Limburg.

Nederlandse Vereniging Bestuurders Woningcorporaties

Een groot succes

Onze bijeenkomst met plenair gedeelte en diner op Cube Topfloor was een groot succes. Het is een mooie en gezellige ruimte en er werd goed meegedacht door de medewerkers van het Museumplein Limburg. We kijken terug op een zeer geslaagde dag! 

Frissen BV

Een geslaagde avond

Nadat onze verkoper een mooie order heeft kunnen plaatsen bij Museumplein Limburg, attendeerde hij de Personeels Vereniging van Frissen op de mogelijkheden van deze mooie nieuwe locatie. Aangezien het bestuur net bezig was met het plannen van het jaarlijkse diner, is er contact opgenomen. Peter Derks (Accountmanager Zakelijke Markt) kwam langs en we werden aangestoken door zijn enthousiasme voor het bedrijf!

Peter dacht goed met ons mee, hierdoor hebben we onze eisen en wensen binnen het budget kunnen realiseren. Bij binnenkomst werden we ontvangen onder het genot van een glaasje prosecco. Op de I-Wall werd naast een beeld van de voorstelling Earth ook onze bedrijfslogo’s gedisplayd.  De aansluitende voorstelling in Columbus verraste iedereen in positief opzicht. Een echte aanrader!  Vervolgens werden we ontvangen op de topfloor, waar we van een heerlijk buffet hebben genoten. De topfloor was ideaal voor onze groep van ca 95 personen: niet te krap, niet te ruim en met zicht op een 9 meter lange ledwall waarop een collage van onze bedrijfsfoto’s werd getoond! Alles was tot in de puntjes geregeld. Van de ontvangst tot het draaien van onze eigen aangeleverde muziek tijdens en na het diner. Een geslaagde avond!